Праксе и посао

Стручне праксе

QUECTEL Belgrade R&D Center

Компанија Quectel нуди плаћене студентске праксе студентима Електронског факултета у Нишу. Праксе трају 3 месеца, могуће их је обављати делимично из лабораторије Електронског факулета под менторством задуженог ментора из компаније Quectel и обавезно је провести једну недељу месечно у компанији.

За више информација погледајте документ:

“Инжењер будућности” Roaming Networks

Компанија Roaming Networks нуди стручне праксе у оквиру програма „Инжењер будућности“ намењене студентима електротхеничких факултета у Србији, БиХ и Црној Гори. Компанија Roaming Networks је један од водећих систем интегратора у ICT индустији у Србији и региону Балкана. Пружа професионалне услуге консалтинга, пројектовања, имплементације, интеграције и одржавања у областима радио и радио-релејних приступних мрежа, пасивних оптичких мрежа, транспортних и приступних система, IP мрежа, IT инфраструктуре и дата центара и система техничке заштите. Током претходних година изградила је јако присуство на тржиштима Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Аустрије, Немачке и САД. Roaming Networks има преко 650 запослених. Партнерски сарађује са 15 вендора.
https://www.roamingnetworks.com

SENTRONIS a.d. Ниш

Стручна пракса и израда завршних радова и развојно-истраживачком центру SENTRONIS a.d.

Umlaut, Амстердам

https://www.linkedin.com/posts/boban-pavlovic-7b0a02147_umlaut-engineers-amsterdam-ugcPost-6676059037831835648-TL70

Понуде за посао

QUECTEL Belgrade R&D Center

Са компанијом Quectel Електронски факултет у Нишу има уговор о пословно-техничкој сарадњи. Више о компанији погледајте у њиховој презентацији.

A1

Junior Linux Администратор и Сарадник за IP мрежу/Јуниор IP Network Engineer

Roaming Networks

Kompanija Roaming Networks je jedan od vodećih sistem integratora u ICT industiji u Srbiji i regionu Balkana. Pružamo profesionalne usluge konsaltinga, projektovanja, implementacije, integracije i održavanja u oblastima radio komunikacija, pasivnih optičkih mreža i pristupnih sistema, IKT infrastrukture i Data centara, Sistema tehničke zaštite i automatskog upravljanja i E- mobilnosti. Tokom prethodnih godina izgradili smo jako prisustvo na tržištima: Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Austrije, a poslednje tri godine razvijamo poslovanje na novim tržištima: Hrvatske, Nemačke, Norveške i Sjedinjenim Američkim Državama. Roaming Networks ima preko 800 zaposlenih. Partnerski sarađujemo sa 15 svetskih kompanija. Kroz stabilan rast i razvoj težimo da proširimo poslovanje na nova tržišta Evrope i Amerike.

U skladu sa konstantnim rastom i razvojem tražimo osobu na poziciji: Inženjer kontrole kvaliteta, Beograd

Више информација доступно је у документу

Универзитет у Ајндховену, Холандија

Отворена PhD позиција на Универзитету у Ајндховену, Холандија у области микроталасне и милиметарске технике: “Frequency generation and distribution at mm-waves” .
Опис позиције и услови пријаве доступни су у документу

и преко линка:
https://jobs.tue.nl/en/vacancy/phd-frequency-generation-and-distribution-at-mmwaves-857868.html

Roaming Networks

Компанија Roaming Networks, један од водећих систем интегратора у ICT индустији у Србији и региону Балкана, за телекомуникационог оператера у Немачкој тражи јуниор и сениор инжењере за даљинску подршку за следеће две позиције:
– NOC Back Office Transmission Engineer
– Инжењер за пренос у радио приступној мрежи
Више информација доступно на следећем линку:
https://sip.elfak.ni.ac.rs/article/konkursi/konkurs-za-junior-i-senior-inzenjere-za-dve-pozicije

Continental Automotive Serbia d.o.o. Нови Сад

https://poslovi.infostud.com/posao/Intern-Engineer/Continental-Automotive-Serbia-d.o.o./304286