Радионице

Закорачите у свет наших радионица путем попуњавања форме:
https://forms.gle/wASx96D7hTAGA5B97

Моћ NI myDAQ уређаја! Упознајмо електрично коло!

Организатор: Биљана Стошић 
Опис: Учесници радионице ће се упознати са поступком формирања различитих електричних кола, генерисања улазног сигнала и прикупљања излазних података.  Електрична кола ће бити формирана у NI myDAQ окружењу. На различитим примерима биће извршено конфигурисање инструмената и мерење карактеристика кола. 

Упознајте свет бежичних комуникација помоћу софтверски дефинисаног радија

Организатор: Александар Атанасковић 
Опис: Учесници радионице ће се упознати са појмом софтверски дефинисаног радија (СДР) и софтверским окружењем за програмирање и контролу СДР. У циљу демонстрације могућности СДР, биће реализован ФМ радио пријемник и дигитални комуникациони систем. 

Завирите у свет израде Android апликација – MIT App Inventor

Организатор: Златица Маринковић 
Опис: Учесници радионице ће се упознати са принципима израде мобилних Android апликација у MIT App Inventor окружењу. На конкретном примеру, извршиће тестирање апликације на свом мобилном уређају. Није потребно претходно предзнање. MIT App Inventor окружењу се приступа преко личних Google налога. 

Закорачите у виртуелни свет просторног звука

Организатор: Дејан Ћирић 
Опис: Тема радионице је виртуелна аудио реалност, где ће се учесници упознати са начинима генерисања просторног звука и детекцијом локације извора у простору користећи просторни микрофон, микрофонски низ и вештачку главу. 

Хаковање клима-уређаја (Hacking the air-condition)

Организатор: Дејан Милић, Јелена Анастасов 
Опис: Како претворити сасвим обичан клима-урађај у савремени паметни (smart) уређај? Почетна поставка: клима-уређај у лабораторији, који као једини интерфејс има даљински управљач. Крајњи циљ: контрола уређаја преко интернета. Потребна је лабораторијска опрема, инверзни инжењеринг, хардвер и софтвер. Интерфејс између хардвера и софтвера ће у овој радионици бити платформа Arduino, али се могу употребити и друге опције. 

Креирајте свој простор Виртуалне Реалности

Организатор: Горан T. Ђорђевић, Даниела Миловић, Ненад Милошевић, Јана Васић 
Опис: Ученицима и студентима ћеу оквиру ове радионице бити на располагању софтверски пакети за креирање ВР анимираних сцена и панорамских 3600 приказа, широко примењених у индустрији компјутерских игара и визуализација. Упознаће се са основним принципима креирања виртуалних сцена и увођења интерактивних елемената. Моћи ће на основу примера да се упознају са дометима ових савремених и веома актуелних технологија и тако увере у њихов неицрпан потенцијал примене.